Compatibele versies
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 bird's eye chillies (cili padi), deseeded
- 4 garlic cloves
- 50 g shallots
- 30 g fresh turmeric
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 200 g fresh coconut milk
- 200 g water
- 1 tsp salt
- 800 g chicken, with skin and bones, cut in pieces (5 cm)
- 1 dried tamarind piece (asam keping)
-
300
g baby potatoes, cut in quarters
of 300 g Russet potatoes, cut in chunks (3 cm) - 50 g fresh basil leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2119 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 48 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 763 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Masala Squid
25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Chicken Rendang
45 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min