Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g rozijnen
- 50 g gepelde amandelen
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
- 10 g verse gember, gepeld en in schijfjes (2 mm)
- 500 g ontbeende lamsbout, in blokjes (3 cm)
- 15 g zachte boter
- 1 tl zwarte komijnzaadjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl pikante paprikapoeder
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 snuifje asafoetida (of duivelsdrek)
- 50 g oudbakken broodje, in stukken
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- 2 tl zeezout
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 2 el bloem
- 3 el plantaardige olie
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1611 kJ / 385 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 26 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Amarant cacao balletjes
Keine Bewertungen
Muffins met intense chocolade (zonder toegevoegde suiker)
Keine Bewertungen
Zoetzure tempé
Keine Bewertungen
Pizza met fruit en yoghurt
Keine Bewertungen
Cashew schenkroom
Keine Bewertungen
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30 Min
Pizza lahmacun a la Turk
1 Std.
Parelgerst- en champignonsoep
Keine Bewertungen
Pompoen baba ganoush
35 Min
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Keine Bewertungen
Vloeibare custard
Keine Bewertungen
Energieballen
30 Min