Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Eiwitten
- 50.3 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 9.4 g
- Vezels
- 17.6 g
- Natrium
- 823.1 mg
Alternatieve recepten
Chicken cacciatore
50min
Quick massaman beef curry
40min
Chicken in yoghurt
30 Min
Beef and pepper ragu
2h 15min
Shepherd's pie
55min
Chilli con carne
45 Min
Beef stroganoff
35 Min
Lamb spezzatino
1h 45min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Beef "Burgundy"
40min
Chicken San Fernando
55min
Curry lamb cutlets
1 godz.