![Dauphinoise Potatoes Dauphinoise Potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15993635-a7ad-41aa-8a6b-d8b28b29ca2d/Derivates/0b6cdeb3-6dfc-43a8-99c7-7ba06d1de081.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 1200 g potatoes, peeled, thinly sliced (2-3 mm)
- 500 g double cream
- 2 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g Gruyère cheese, grated (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1521 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 23 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower Cheese
50 Min
Toad in the Hole
1 Std.
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Béchamel Sauce
15min
Cauliflower cheese
55 min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Marmalade-glazed Ham
1h 50min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.
Ham Hock Potato Bake
35 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15 min