Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Eiwitten
- 27.4 g
- Koolhydraten
- 32.6 g
- Vetten
- 31.8 g
- Verzadigd vet
- 13.8 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 492.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Traditional Christmas cake
3h 15min
Peppercorn sauce
20 min
Pea and ham soup
2h 20min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Lamb's fry with bacon
1h 20min
Steamed ginger puddings
40min
Festive fruit cake
30h 55 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10 min
Steak and Kidney Pudding
5h
Rum and raisin ice cream
24 Std. 10 Min
Mint sauce
5 Min
Beef and mushroom hot pot
2h