![Birnen-Mürbeteig-Strudel Birnen-Mürbeteig-Strudel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F40D3C5-B374-4290-8ADA-C6468FA7899C/Derivates/1b6e0c16-3cd1-4517-8f54-03984e7175f1.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 80 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (25 g)
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 30 g Brötchen, vom Vortag
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, weich
- 600 g Birnen (nicht zu weich), geschält, geviertelt, entkernt
- 75 g Zucker
- 50 g Birnen, getrocknet
- 20 g Birnengeist
- ½ TL Zimt
Marzipansauce und Fertigstellung
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 1 EL Sahne
- 60 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1545 kJ / 369 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 17 g
Alternatieve recepten
Apfelstrudel
1u. 20min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Brandteig
2h
Nussstrudel
2h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5 Std. 30 Min
Marillenknödel
1h 15 min
Preiselbeerkonfitüre
20min