Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Buchweizen
- 50 g Zucker
- 2 TL Tonkabohnen-Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 100 g Pistazien, ungesalzen, geschält und 2 EL für die Dekoration (siehe Variation)
- 250 g Wasser
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 3 TL Tonkabohnen-Vanillezucker (siehe Hintergrundinfo)
- 30 g Maisstärke
- 2 Pfirsiche
- 4 - 5 Marillen
- 100 g Kirschen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Lavendelblüten zur Dekoration (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1712 kJ / 409 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Mürbeteig
5min
Süßer Mürbeteig
1 Std. 50 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h
Topfenstrudel
2h 10 min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3ωρ. 15 λεπτ.
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Apfelstrudel
1 Std. 45 Min
Mürbeteig
5min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2h
Quitten-Tarte
50 min