Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- 2 Prisen Salz
Füllung
- 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Walnusshälften
- 80 g Zucker
- 50 g Paniermehl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Zimt
- 60 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken
Vanillesauce
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1730 kJ / 413 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 3.7 g
- Natrium
- 76 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Donauwellen
2u. 40min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Apfelstrudel
1u. 20min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 Std.
Karamell-Kaiserschmarrn
1 Std.
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3u. 15min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2h
Lungauer Topfentascherl
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 Std.
Bienenstich
2u. 40min
Zwetschgenknödel
1 Std. 10 Min