Apparaten en Accessoires
Kip met citroen
Voorbereiding 15min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
teentjes knoflook2
-
uien in stukken (3-4 cm)200 g
-
kip in stukken (bouten, billen, borst versneden in stukken van 4-5 cm).600 - 700 g
-
citroen liefst biologisch1
-
olijfolie2 el
-
peterselie de blaadjes gewassen en gedroogd, plus extra als garnituur4 takjes
-
water150 g
-
gemalen komijn1 tl
-
saffraandraadjes4
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
kurkuma, gedroogd, gemalen½ tl
-
kaneel¼ tl
-
fijn zout1 tl
-
vers gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
olijf, ontpit100 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
52 g
Calorieën
2376 kJ /
568 kcal
Vetten
37 g
Vezels
1.9 g
Koolhydraten
6 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Focus op gevogelte
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Zoete griesmeel vogelpasteitjes
Geen beoordelingen
Halloween broodjes
Geen beoordelingen
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1u. 35min
Chili van rund met citroenfeta
45min
Citroenslush met champagne
10min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30min
Mallorcaanse vissoep
40min
Kabeljauwsoep met Spinazie
40min
Tunesische Chorba
45min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1u. 30min
Couscous met kip, lam en pittige worstjes
1u. 10min