Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
of 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 111 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yoghurt
40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Moroccan harira and chicken soup
1h
Pickled Grated Carrots (TM5)
Geen beoordelingen
Cutter Beet Carpaccio
Geen beoordelingen
Homemade sausages
1h 40min
Sous-vide Ossobuco
12h 40min
Bun kebab
1h 45min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2h 40min