Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
of 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 111 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb Korma
4 Std.
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Sheek Kebab
1h 10min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Kofta Curry
1h 10min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Turkish Spiced Lamb Bites
1 Std. 30 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 godz. 15 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min