Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Aardappelpuree
45 Min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Kip met romige groenten saus
50 min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 min
Pastasalade met kip
1 Std. 15 Min
Kruiden- en citroenzout
1h
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Geen beoordelingen
Zalm- en koolslavulling voor broodjes
15 Min
Kip met warme aardappelsalade
55min
Steak au Poivre
20 Min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min