Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
TM5 TM6

Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti

3.7 (9 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 400 g kippenborst filet, zonder vel

Tomatensaus

  • 1 teentje knoflook
  • 80 g ui, gehalveerd
  • 3 takjes verse peterseliebladeren
  • 20 g olijfolie
  • 3 tl Provençaalse kruiden, gedroogd
  • ¾ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 ½ tl groentebouillonpasta
    of 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • 600 g gehakte tomaten, uit blik
  • 150 g water

Kipballetjes

  • 110 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 50 g brood, oud, in stukken
  • 60 g melk
  • ¾ tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 1 ei

Spaghetti

  • 1 - 2 teentjes knoflook, naar smaak
  • 15 g olijfolie
  • 1200 g water
  • 1 ½ tl zout
  • 270 g droge pasta, type spaghetti

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2507 kJ / 599 kcal
Eiwitten
46 g
Koolhydraten
60 g
Vetten
17 g
Vezels
6 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten