Apparaten en Accessoires
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Voorbereiding 40min
Totaal 1u. 25min
4 porties
Ingrediënten
-
60 g Edammer kaas, in stukkenGouda kaas in stukken60 g
-
spekblokjes60 g
-
kippenborstfilets ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak800 - 850 g
-
sojasaus3 el
-
1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaaktrundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)1 tl
-
olijfolie40 g
-
uien in vier gesneden280 - 300 g
-
teentjes knoflook naar smaak2 - 3
-
zout1 snuifje
-
zoete aardappelen gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)400 g
-
appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden500 g
-
kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden180 g
-
azijn liefst cider- of rijstazijn (zie tip)1 tl
-
currypoeder pikant of mild, naar smaak1 volle tl
-
water150 - 200 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
59 g
Calorieën
2745 kJ /
656 kcal
Vetten
22 g
Vezels
7.3 g
Koolhydraten
50 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Geen beoordelingen
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45min
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5u. 50min
Lamslende met roze pepersaus
45min
Varkenshaasje in papillot
1u.
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1u. 15min
Sponge cake (luchtige cake)
1u. 50min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Gegratineerde coquilles
25min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.
Bloemkool met kaas
55min