Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, roughly chopped, for garnishing
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Curried Parsnip Soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Cauliflower Cheese Soup
30min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20min
Versatile Smooth Soup
45 min
Broccoli and stilton soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Leek and potato soup
45 min
Creamy tomato soup
30min
Vegetable Soup
35 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Cauliflower Cheese
50 min