Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(optioneel)
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
No fail mash potato
20min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Curried Parsnip Soup
30min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Versatile Smooth Soup
45min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40min
Blended mixed vegetable soup
45min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min