Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(optioneel)
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
No fail mash potato
20min
Carrot and swede mash
25 min
Bacon and Cabbage Risotto
1 Std.
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Versatile Smooth Soup
45 Min
White Bread
3h
Creamy Pea Soup
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
2h
Cauliflower Cheese
50 min
Blended mixed vegetable soup
45 Min