Miso Soup, Sake Seafood with Rice

Miso Soup, Sake Seafood with Rice

4.8 4 beoordelingen
Voorbereiding 30min
Totaal 1u. 5min
4 portions

Ingrediënten

  • water
    1440 g
  • short grain rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
    300 g
  • Chinese cabbage cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • onions cut in thin slices (2 mm)
    100 g
  • carrot cut in thin strips (2 mm)
    40 g
  • kombu (optioneel) (approx. 2 cm each)
    4 slices
  • large raw prawns, peeled and deveined (approx. 170 g)
    10 - 12
  • fresh clams shells scrubbed
    300 g
    300 g fresh mussels, scrubbed and debearded
  • raw squid rings
    250 g
  • Japanese soy sauce (see tip)
    75 g
  • sake
    60 g
    60 g rice wine
  • salt
    1 tsp
  • light sesame oil
    2 tsp
  • miso paste (see tip)
    80 g
  • wakame flakes dried
    5 pinches
  • silken tofu (optioneel) cubed (1.5 cm)
    200 g

Voeding per 1 portion

Calorieën 478 kcal / 2015 kJ
Eiwitten 30 g
Vetten 7 g
Koolhydraten 71 g
Vezels 1.8 g

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...