Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1891 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 42.6 g
- Vetten
- 22.3 g
- Vezels
- 1.9 g
Alternatieve recepten
Polpette di ricotta al sugo
50min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Canederli al formaggio
1h
Tacchino tonnato sottovuoto
2 Std. 40 Min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Insalata greca tiepida in vasocottura
1h
Spatzle alla barbabietola
30min
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Gnocchi di polenta
25min
Spatzle agli spinaci
1h