Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bulgurpilaw mit Fenchel
- 320 g Zwiebeln, geviertelt
- 80 g Olivenöl
- 150 g rote Paprikaschoten, in Streifen
- 270 g Fenchelknollen, in dünnen Scheiben
- 25 g Tomatenmark
- 1 EL Zucker
- 2 TL rosa Pfefferbeeren
- 2 EL Koriandersamen
- 1 Prise Chiliflocken, getrocknet
- 100 g Korinthen
- 400 g Bulgur, mittelgrob
- 400 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Kräuterdip und Fertigstellung
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 5 Stängel frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 100 g Naturjoghurt
- 100 g Sauerrahm
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Beträufeln
- ½ TL Salz
- 2 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3215 kJ / 768 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 101 g
- Vetten
- 32 g
- Vezels
- 19.6 g
Alternatieve recepten
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 godz.
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Noahs süße Suppe - Aşure
11 godz. 20 min
Köfte im Mangold-Joghurt-Bett - Cacıklı Arap Köftesi
40 min
Bulgursalat - Kısır
1 godz.
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25 min
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1 godz. 10 min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Linsen-Nudel-Suppe mit Sucuk - Sucuklu Sakala Çarpan Çorbası
6 godz. 30 min