Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 cucchiai di Rum
- 1 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci
- 100 g di burro a pezzi
- farina tipo 00 q.b per infarinare
Ripieno
- 125 g di zucchero
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti
- 100 g di latte
- 250 g di grano cotto per pastiera
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 cucchiaio di Rum
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di gocce di cioccolato
Coulis di fragole
- 150 g di zucchero
- 250 g di fragole a metà
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 50 g di acqua
- 10 g di Rum
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1247 kJ / 298 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 38.9 g
- Vetten
- 13.4 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Piccole pastiere
2h
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Babà analcolico alle fragole
3 godz. 30 min
Torta caprese
1 godz. 25 min
Crostata al tiramisù
3 Std. 15 Min
Sfogliatelle frolle
2u. 30min
Torta Babà napoletana
8h
Babà napoletano
3 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Pastiera
15 godz.
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Geen beoordelingen
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min