Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g di finocchietto selvatico fresco, pulito e asciutto
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 350 g di sardine fresche, intere eviscerate e pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di pinoli
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2736 kJ / 654 kcal
- Eiwitten
- 34.4 g
- Koolhydraten
- 78 g
- Vetten
- 24.9 g
- Vezels
- 4.8 g
Alternatieve recepten
Cavati con le fave
13h 20min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Pappardelle con macco di fave fresche
55p
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50min
Sarde a beccafico
35min
Polpette con le sarde
25min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Spaghetti alla "Norma"
1u. 30min
Linguine al nero di seppia
45min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Caponata alla catanese
1u.