Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Everyday curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 black cardamom pods
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Rogani kumbh
- 15 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 250 g vine-ripened tomatoes, cut into quarters
- 30 g vegetable oil
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 550 g button mushrooms, cut into halves (or quarters, if mushrooms are large)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp salt
- 2 tbsp natural yoghurt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2059.8 kJ / 490.3 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 25.9 g
- Vetten
- 33.6 g
- Verzadigd vet
- 8.2 g
- Vezels
- 20.1 g
- Natrium
- 1954.4 mg
Alternatieve recepten
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Gobi masala
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Savoury semolina
15 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Paneer makhani
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Tarka dal
30 min
Chilli paneer
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Amritsari dal
26h