Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry mix
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried chilli flakes
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch salt
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
Pork belly
- 1000 g pork belly meat, boned and scored
- 2 brown onions (approx. 240 g), cut into halves
- 2 - 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into pieces
- 30 g olive oil
- 8 fresh curry leaves
- 1 tbsp soft dark brown sugar
- 1400 g water
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 200 g basmati rice
- 1 tsp black mustard seeds (see Tips)
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4119.8 kJ / 980.8 kcal
- Eiwitten
- 57.2 g
- Koolhydraten
- 49.9 g
- Vetten
- 60.6 g
- Verzadigd vet
- 18.5 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 1024.5 mg
Alternatieve recepten
Chicken in yoghurt
30 menit
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken 65 and green chutney
1h 5 min
Tandoori chicken
1h 35min
Lamb korma
4 Std.
Rogan josh
1h 35min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1j 10 menit
Murgh makhani (Butter chicken)
1j 15 menit
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min