![Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0752869-1EF9-42D5-8DB0-E5AA780C3ABF/Derivates/8FC85E3F-D0F5-4AEE-BE20-6F424FD791B0.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dried fruit compote
- 500 g water
- 100 g raw sugar
- 1 cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 1 lemon, zest only (4 x 1 cm pieces), no white pith
- 50 g dried apricots
- 50 g dried pears
- 50 g pitted prunes
- 40 g dried apple
- 50 g dried peaches
- 1 tsp vanilla bean paste
Ricotta pancakes
- 440 g ricotta (see Tips)
- 190 g full cream milk
- 4 eggs, separated
- 180 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 50 g butter, for frying
- yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2686.8 kJ / 639.6 kcal
- Eiwitten
- 21.5 g
- Koolhydraten
- 81.9 g
- Vetten
- 26.5 g
- Verzadigd vet
- 15.6 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 456.1 mg
Alternatieve recepten
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10 min
Polenta
25 Min
Spinach and feta muffins
40 Min
Chicken and thyme pâté (10-12 months)
24h 35min
Almond and blueberry breakfast muffins
50 min
Raspberry ombré chia parfait (Post-natal)
1 Std. 15 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Lemon and lime polenta cakes
40 Min
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1 Std. 50 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min
Better-for-you banana pancakes
30 Min