Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (optioneel)
- 1 - 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di acqua + q.b.
- 200 g di cuori di carciofo, privati delle parti esterne più dure
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 2 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
- 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- olio per frittura
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2205 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Mini burger di melanzane, manzo e formaggio filante
1h 30min
Polpette di melanzane
45 Min
Crocchette di melanzane
35min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50 min
Polpette di ricotta
50 min
Polpette di spinaci
35min
Polpette di melanzane e noci
1h