Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (optioneel)
- 1 - 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di acqua + q.b.
- 200 g di cuori di carciofo, privati delle parti esterne più dure
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 2 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
- 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- olio per frittura
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2205 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Crocchette di melanzane
35 min
Tortini di zucca
1sa 20 dk
Polpette di funghi
1h
Cipolle al gratin
1h
Zuccottini di melanzane
45 min
Crocchette ai funghi porcini
2 godz. 50 min
Champignon ripieni al forno
1h
Peperoni ripieni alla barese
55min
Polpette di funghi alla siciliana
50 min
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1h 10 min