Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- butter, for greasing
- 250 g plain flour
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp baking powder
- 250 g caster sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 200 g buttermilk
- 100 g olive oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g red wine
- 270 g dark chocolate, broken into pieces (approx. 1 cm)
Red wine pears
- 2 pears (see Tips) cored and cut into thick wedges (approx. 2 cm)
- 4 tbsp soft dark brown sugar
- 200 g red wine
- 200 g whipped cream, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1568.8 kJ / 373.5 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 43.3 g
- Vetten
- 19.7 g
- Verzadigd vet
- 9.7 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 226.6 mg
Alternatieve recepten
Almond and pear tart
40min
Pear and chocolate frangipane
2h
Peaches in white wine syrup
4h
Coulibiac salmon pie
2 Std. 40 Min
Apple cake
1h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Raspberry and lemon flan
1h
Peach and plum upside-down cake
50min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min