Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Jalapeño oil
- 4 jalapeño chillies, trimmed and deseeded
- 50 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp sesame oil
- ⅛ tsp cumin seeds
- ½ tsp raw sugar
Watermelon gazpacho
- 700 g watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- 20 g red onion
- 40 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- ½ Lebanese cucumber, ½ cucumber cut into small dice, for garnishing
- 1 garlic clove
- 1 tbsp red wine vinegar
- 40 g olive oil
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- fresh basil, smaller leaves, for garnishing
- 10 ice cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 903.3 kJ / 215 kcal
- Eiwitten
- 1.1 g
- Koolhydraten
- 7.7 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 2.6 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 35 mg
Alternatieve recepten
Sunny gazpacho
25 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Baba Ganoush
1 Std.
Pear and burghul salad
40 min
Hummus with Peas and Beans
25 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55 min
Thai green broccoli and spinach soup
25 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Broccoli soup with sage oil
30 Min