Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g unsalted butter, cut into cubes
- 600 g feta cheese
- 700 g full cream milk
- 100 g fine semolina
- ½ tsp sea salt
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry (approx. 375 g - see Tips)
- cold water, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for sprinkling (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2407.8 kJ / 573.3 kcal
- Eiwitten
- 23.9 g
- Koolhydraten
- 29.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 24.8 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 1212.6 mg
Alternatieve recepten
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Turkey rolls with gorgonzola
1h
Samke harra
35min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Italian chicken and couscous salad with chickpea soup
1h 10min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Baked rice croquettes
1h 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Milanese risotto
25min