Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Eiwitten
- 21.8 g
- Koolhydraten
- 49.5 g
- Vetten
- 42.4 g
- Verzadigd vet
- 26.8 g
- Vezels
- 17.3 g
- Natrium
- 1378.3 mg
Alternatieve recepten
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Broccoli soup with sage oil
30min
Thai green broccoli and spinach soup
25 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15 min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Spicy cauliflower soup
20 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min