Baskenkuchen (Gâteau basque)

Baskenkuchen (Gâteau basque)

4.5 63 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 2u.
12 Stücke

Ingrediënten

Vanille-Rum-Creme
  • Milch
    500 g
  • Eigelb
    2
  • Ei
    1
  • Zucker
    120 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
    50 g
    50 g Dinkelmehl Type 630
  • Rum (optioneel)
    30 g
  • Vanilleschote längs halbiert
    1
  • Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
  • Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
    300 g
    300 g Dinkelmehl Type 630
  • Zucker
    130 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Ei
    1
  • Backpulver (ca. 1 Pck.)
    15 g
  • Milch zum Bestreichen
  • Puderzucker (optioneel) zum Bestäuben
    20 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 Stück

Natrium 134 mg
Eiwitten 6 g
Calorieën 1349 kJ / 323 kcal
Vetten 13 g
Vezels 0.7 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraten 45 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...