
Compatibele versies
Lamb korma meatball lettuce cups with Varoma bundt tin
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 300 boiling water plus extra to soak
- 190 g brown onion cut into quarters
- 5 garlic cloves
- ½ lemon peel only, no white pith
- 50 g fresh ginger cut into pieces
- 4 sprigs fresh coriander leaves and stems, plus extra leaves to serve
- 40 g day-old white bread (gluten-free, if required)
- 40 g milk
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- ½ tsp garam masala
- 500 g lamb mince
- 20 g ghee (see Tip)
- 50 g raw cashews
- 2 long red chilli 1 cut in half and deseeded and 1 thinly sliced to serve
- 20 g Korma spice blend (see Tip)
- ½ tsp ground turmeric
- 25 g tomato paste
- 400 g coconut cream
- 1 - 2 baby cos lettuce (20 leaves)
- 1 Lebanese cucumber diced, to serve
- ¼ red onion diced, to serve
- 170 g natural yoghurt to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 298.9 kcal / 1255.3 kJ
- Eiwitten
- 15.8 g
- Vetten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 12.5 g
- Vezels
- 3.8 g
- Verzadigd vet
- 11.3 g
- Natrium
- 379.3 mg