Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g rodzynek
- 40 g rumu
- 200 g mleka
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
of 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 120 g cukru
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 10 migdałów, blanszowanych (optioneel)
- woda, do zwilżenia
- cukier puder, do oprószenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1336.2 kJ / 319.4 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 52.2 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 103.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1h 40min
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35 min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10min
Keks
2h 30 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Mazurek cytrynowy
2h
Mazurek bakaliowy
2u. 40min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3h
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1j 55 menit
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min