Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 - 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- sól, do oprószenia
- 400 - 500 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki
- 4 - 8 jajek
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej, do natłuszczenia
- koperek, świeży, posiekany, do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1474.2 kJ / 352.3 kcal
- Eiwitten
- 12.7 g
- Koolhydraten
- 42.7 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 6.4 g
- Natrium
- 161.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1j 10 menit
Omlet z fetą i szpinakiem
15min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 menit
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1j 10 menit
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 menit
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
45 menit
Zupa pomidorowa jak u babci
45 menit
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 Min