Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zaczyn żytni (dzień 1.)
- 30 g wody, letniej
- 30 g mąki żytniej, typu 720
- 30 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
450
g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
of 450 g mąki pszennej, typu 450, plus dodatkowa ilość do oprószenia - 280 g wody, letniej
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 ½ łyżeczki soli
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 2757.2 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 16.5 g
- Koolhydraten
- 125.5 g
- Vetten
- 11.8 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 1171.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23u. 10min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Chleb pszenny na zakwasie
15 Std.
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16h 10min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14ωρ.
Suszony zakwas
24 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30 min