Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g wody
- 170 g mleka, plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba
-
20
g drożdży świeżych
of 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 2 łyżeczki soli, plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba
- 30 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 żółtko
- ziarna sezamu, białego, do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego, do posypania
of czarnuszka, do posypania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2156 kJ / 515 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 412 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 Std. 30 Min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Bawarski chleb preclowy
2h
Chleb portugalski (Pão de água)
4 Std.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Bułki śniadaniowe
1h 40 min