Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 cukinia, mała (ok. 200 g)
- 200 g batata, pokrojonego w 3 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki w
- 100 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g wody
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (optioneel)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 656.2 kJ / 156.8 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 4.5 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 124.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30min
Wiosenna zupa minestrone
50min
Brokułowa zupa z soczewicą
25min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30min
Szwajcarski krupnik
40min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1hod.