Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
TM6 TM5

Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

4.1 (10 beoordelingen)

Ingrediënten

Berbere Baharat Karışımı

  • 1 tk kişniş tohumu
  • ½ çubuk tarçın
  • 4 - 5 tane karabiber
  • 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
  • 8 karanfil
  • 3 ¼ tk toz zencefil
  • 5 g pul biber
  • ½ tk kakule tohumu
  • ½ tk toz kimyon
  • ½ tk sarımsak tozu
  • ½ tk toz muskat
  • 1 tk toz zerdeçal

Zighini

  • 200 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 2 diş sarımsak
  • 50 g zeytinyağı
  • 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
  • 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
  • 220 g domates püresi
  • 30 g biber salçası, tatlı
  • 5 g şeker
  • ½ tk tuz
  • 140 g su, oda sıcaklığında

Voeding
per 1 porsiyon
Calorieën
3416.8 kJ / 816.6 kcal
Eiwitten
31.8 g
Koolhydraten
21.9 g
Vetten
68.1 g
Verzadigd vet
26.6 g
Vezels
5.5 g
Natrium
643.4 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten