Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 朵 乾香菇 ,直徑約3公分
- 200 克 水
燒賣皮
- 55 克 水
- 200 克 中筋麵粉
- 1 顆 蛋 ,約53-55克
餡料
- 2 顆 鹹蛋黃
- 75 克 蝦仁 ,切丁
- 1 茶匙 米酒
- 450 克 豬絞肉 ,細絞肉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 大匙 香麻油
- 2 大匙 醬油
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 30 克 水 ,可用泡香菇的水替代
- 30 克 蔥 ,洗淨,切末
製作燒賣
- 麵粉 ,灑粉及擀麵用
- 500 克 水
- Voeding
- per 1 個
- Calorieën
- 270.8 kJ / 64.8 kcal
- Eiwitten
- 4.1 g
- Koolhydraten
- 4.7 g
- Vetten
- 3.2 g
- Verzadigd vet
- 42.1 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 82.8 mg