Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 chillies, type Fresno, fresh, stems removed, halved
- 2 - 4 'chile de árbol' chillies, dried, to taste
- ½ tsp ground smoked paprika
- 1 tsp salt, coarse
- ½ tsp oregano, dried
- 100 g extra virgin olive oil
- 45 g red wine vinegar
- 1500 - 1600 g whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 450 g mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (3 cm/2 in.)
- 100 g mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste (optioneel)
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3665 kJ / 876 kcal
- Eiwitten
- 65 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 63 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 904 mg
Alternatieve recepten
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45min
Chicken Nuggets
45min
Lemon Rice
15min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5) Metric
30min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25u. 35min
Moroccan Mint Tea
25 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min