Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Walnusshälften, (siehe Variation)
-
4
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
of ½ TL Kardamom, gemahlen - 2 TL Backpulver
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier
- 150 - 200 g Honig
- 150 g Milch
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, siehe Tipp
- 300 - 350 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 50 g Rosinen (optioneel)
- 1 EL Rohrohrzucker
- 1 TL Staubzucker
- 1 TL Kakaopulver
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1659 kJ / 397 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 83 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Sellerie mit Brot-Crumble
50min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Obstkuchen
1h
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h
Birnencreme
25min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Sonntagsgugelhupf
1h 5min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min