![Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50d00c6397e83d93b5a495d6e72ef0eb/Derivates/56da0aaf98fc9f25f1c528810dafc9b3e7da41f4.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 1 gestr. TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 80 g Öl
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- 8 Kartoffeln, festkochend, groß (à 150-180 g), länglich, gesäubert und trocken getupft (siehe Tipp)
- 60 g Gewürzgurken, abgetropft, in Stücken
- 125 g Blauschimmelkäse (z. B. Bavaria Blue), in Stücken
-
250
g Magerquark
of 250 g Quark, 20% Fett - 200 g Saure Sahne
- 40 g Milch
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3086 kJ / 738 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 82 g
- Vetten
- 36 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 9.9 g
- Natrium
- 1180 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1 godz. 10 min
Gefüllte Muschelnudeln
40 Min
Sabich (israelisches Sandwich)
1 godz. 10 min
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Gefüllte Auberginen
50 min
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45 Min
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1 Std.
Spinat-Crostini
20 Min
Herzhafter Ofenschlupfer
50 min
Blätterteig-Taschen mit Reis-Hack-Füllung (Ouzi)
1 Std. 30 Min
Überbackene Pfannkuchenrollen
1h 15min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 godz. 45 min