Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Herstellung des Sauerteigs (siehe Tipp)
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig) bzw. Sauerteigstarter
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Wasser, lauwarm
Hauptteig zubereiten und Brot backen
- 500 - 550 g Wasser, lauwarm
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen und Bestreuen
- 250 g Roggenmehl
- 15 g Salz
- 30 - 50 g Wasser, lauwarm (optioneel)
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 601 kJ / 144 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 0.5 g
- Verzadigd vet
- 0.1 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 293 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Vinschgerl
14 Std.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18h