Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey

Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey

4.5 4 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 14u. 20min
10 porzioni

Ingrediënten

Gelato al cioccolato
  • 150 g zucchero
  • 1 peperoncino secco piccante (vedere consigli)
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 8 tuorli d'uovo
  • 40 g di cacao amaro in polvere
  • 620 g di latte intero min. 3,2%
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 620 g di panna (min. 30% di grassi)
Sciroppo di whisky
  • 120 g di Whisky (vedere consigli)
  • 100 g zucchero
  • 20 g di acqua
  • 30 g di sciroppo di acero (optioneel)
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porzione

Natrium 146.6 mg
Eiwitten 6.7 g
Calorieën 2027.4 kJ / 484.6 kcal
Vetten 32.7 g
Vezels 2.7 g
Verzadigd vet 19.3 g
Koolhydraten 37.5 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...