Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 250 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, in Stücken
- 130 g Milch
- 120 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 120 g Butter, sehr weich
- 80 g Zucker
- 1 EL Zimt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 966 kJ / 231 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Böhmische Knödel
1 Std.
Lausitzer Hefeplinsen
1hod. 25min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Eierschecke
6h 30min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 Std.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min
Buttermilchkuchen
50 Min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min