Compatibele versies
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Carrot and Ginger Sauce
- 1 in. ginger, in pieces
- 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (1 in.)
- 1 serrano chili, deseeded, in pieces
- 1 shallot, quartered
- 1 garlic clove
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 10 fresh cilantro leaves
- 10 fresh mint leaves
- 8 oz carrot juice
- 4 oz coconut milk
- 2 oz white wine
- ½ tsp lime juice
- ½ tsp kosher salt, Diamond Crystal®
Seared Scallops
-
12
fresh sea scallops, large (U10) or (U8)
of 12 sea scallops, large or jumbo, previously frozen - kosher salt, Diamond Crystal®, to taste
-
1
tbsp oil, e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
of 1 tbsp unsalted butter, as needed - 2 garlic cloves, crushed, skin on
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only (optioneel)
- Fleur de Sel, as needed
- 10 fresh cilantro leaves, to garnish
- 1 lime, cut into wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 929 kJ / 222 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 801 mg
Alternatieve recepten
Tuna Avocado Bowl
50 Min
Lemon Caper Asparagus
25 min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™)
25 min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40 Min
Steak Tartare
15 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14 Std. 10 Min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Cioppino
55 Min
Sicilian Shrimp Salad
30 Min
Green Tea Crème Brûlée
2h 35 min