Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 90 g Wasser
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 EL Speisestärke (30 g)
- 50 g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 300 g Christstollen, in Stücken
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- ¼ - ½ TL Orangenschale, abgerieben
- Kakao zum Bestäuben (siehe Tipp)
- 250 g Magerquark
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1954 kJ / 467 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 Std.
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10u.
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 Min
Birnen-Schmand-Torte
2u.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1u. 45min
Schoko-Lebkuchen-Pudding mit Kirschen
1u. 30min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1u. 40min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2u.
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2u.
Weihnachtliches Tiramisù
8h