Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g kapusty kiszonej
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 100 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 700 g wody, plus dodatkowa porcja
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu, warzywnego lub mięsnego (na 0,5 l) - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 100 - 150 g kiełbasy, pokrojonej w plasterki, przysmażonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 - 2 szczypty kminku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 555.1 kJ / 132.7 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 10.2 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 2.1 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 537.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Krupnik
40min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa ogórkowa
30min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Barszcz ukraiński
1hod. 35min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Żurek
50min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Bigos
1hod. 30min