Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
- 125 g rodzynek
- masło, do natłuszczenia
Lukier
- 200 g cukru
- 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1543.9 kJ / 369 kcal
- Eiwitten
- 7.5 g
- Koolhydraten
- 69.7 g
- Vetten
- 7.4 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 116.6 mg
Alternatieve recepten
Keks
2 Std. 30 Min
Mazurek bakaliowy
2u. 40min
Szybki piernik
1 Std. 30 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Babka drożdżowa Panettone
3u.
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Babka makowa
1h 20min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka piaskowa "Fix"
1 Std. 30 Min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min