Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 700 g Mehl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 Ei
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
Zimt-Zucker
- 40 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
Zimt-Butter und Fertigstellung
- 50 g Wasser, heiß
- 40 g Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 30 g brauner Zucker
- 2 TL Zimt
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei, verquirlt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2456 kJ / 587 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 73 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 3.1 g
Alternatieve recepten
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Franzbrötchen
2 Std. 20 Min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min
Hefezopf "Take five"
2 Std. 20 Min
Schoko-Zimtschnecken
1h 50min
Hefezopf
2u. 30min
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Apfelmäuse
2u. 30min
Zimtschnecken
2u. 30min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min
Gefüllter Vanillezopf
2h