Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g dried apricots, pitted, halved
- 50 g dried figs, halved
- 50 g dates, pitted, halved
- 20 g brandy, plus extra for feeding
- 20 g port
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- ¼ tsp ground nutmeg
- 50 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 70 g light brown muscovado sugar
- 120 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g cocoa powder
- 30 g dark chocolate (70% cocoa solids), broken in chunks
- 30 g white chocolate, broken in chunks
- 2 medium eggs
- 150 g porter, chocolate-flavoured (see tip)
- ½ orange, finely grated zest and 40 g juice
-
30
g lemon juice (see tip)
of vinegar - 3200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1144.2 kJ / 273.5 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 40.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 46.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Berry Christmas Pavlova Wreath
3h 30min
Lemon Delicious
50 min
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1 godz. 30 min
Leftover Turkey and Veg Bake
1h
Garibaldi Biscuits
40 min
Rich Lemon Ice Cream
12 godz. 10 min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2h 40min
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25h 40min
Christmas Pudding
14 Std. 30 Min
Lavender Shortbread
1h
Christmas Bread Sauce
15 Min